За мен

Лична страница

Член на ръководството на ВМРО и народен представител от групата на Патриотичния фронт в 43-то Народно събрание. Член на постоянните комисии по здравеопазване и по земеделие и храни.

Председател на Националната женска организация на ВМРО от октомври 2003 г. и част от Изпълнителния комитет на ВМРО от 2012 г. 

Родена съм на 12 ноември 1962 година. Завършвих средното си образование през 1980 година в ПГ „Васил Левски“. В периода 1981-84 г. учих в Полувисш медицински институт за подготовка на здравни кадри, като след завършването си придобих квалификация за държавен здравен инспектор, със специалност „Хигиена на хранене, обща хигиена“. От 1995 г. до 1998 г. се заех отново с обучението си, като този път насоката е „Социална педагогика“ в СУ „Св. Климент Охридски“, Факултет по начална и предучилищна педагогика. През 2000 г. получих магистърска степен за специалността „Социални дейности, мениджмънт на професионалното развитие“, отново в СУ „Св. Климент Охридски“, ФНПП. През 2005 г. придобих образователна и научна степен „доктор“ от Министерски съвет, Висша атестационна комисия. 

От ноември 1984 г. до декември 2008 г. работих към „Столична регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве”, като държавен здравен инспектор в дирекция „Здравен контрол”, отдел на „Контрол на хранителни обекти и храни”, сектор „Специализиран контрол”. До октомври 2014 г. бях председател на Управителния съвет на Балкански център за безопасност на храните.

На парламентарните избори през 2014 г. бях избрана за народен представител от листата на „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ за 24 МИР - София.

4 коментара:

 1. Отказвам се от ВМРО и като член и като човек , това което правите с реформите в ТЕЛК е равносилно на геноцид... Колко комисии ще следят дали работодателите ще наемат хора с увреждания заради остатъчната им работоспособност ... Колко реални места има открити за хора с увреждания в която и да е фирма в България отговарящи на нуждите на тези хора ... Има хиляди недостатъци за оправяне преди да почнете да посягате на пенсиите на инвалидите . И какво значи ако има остатъчна работоспособност , че няма да получава пенсия . С тези решения се гледа да се облекчи друг но не и живота на хората с увреждания . Аз , съм човек с увреждания и 62% инвалидност , какво ще ми е бъдещето ??? Дано никога не ви се налага да изпитате на собствен гръб последиците от решенията Ви с тези промени !!!

  ОтговорИзтриване
 2. От изказванията на Султанка Петрова се убедих, че тя няма знания за законите свързани социалната политика на държавата.Примерно:Работещата майка,която е в платен отпуск по майчинство, както при социализма,така и дълго след това,аз дори незнам да е отпаднало правото и да работи и да получава заплата и половин майчинство, но С.П. представя това право като своя идея.Ако това право е отпаднало, да се разясни каква е била причината да отпадне.Също така много други изказвания са без съдържание.Христана

  ОтговорИзтриване
 3. Уважаема г-жо Петрова,
  От известно време попадам на Ваши интервюта. Тази вечер Ви слушах в предаването на Патарински за учениците от гр. Стралджа. Поздравявам Ви за емоцията, която влагате в начинанията си и Ви желая успех. Моля Ви да се изразявате и на правилен български език. Това също е много важно за децата. Вие обичате -МЕ формите на глаголите за 1 л., мн.ч., а те са характерни само за глаголи от 3 спрежение - искаме, рисуваме, обичаме. Обаче е много неправилно да се казва учиме, носиме. водиме вместо учиМ, носиМ, водиМ. Считам, че щом говорите пред цяла България, трябва да спазвате езиковите норми. Таня Костова

  ОтговорИзтриване
 4. Тази страница е фиктивна! Явно "връзката" с народа не е важна! Таня Костова

  ОтговорИзтриване