понеделник, 11 юни 2018 г.

В Деня на репродуктивното здраве д-р Петрова дари ваучери за лечение и диагностика


Д-р Султанка Петрова, заместник-министър на труда и социалната политика, бе официален гост на ежегодната инициатива „Ден на репродуктивното здраве“, която тази година се проведе в Плевен под мотото „30 години ин витро в България“. Събитието се организира от сдружение „Зачатие“  и си поставя за цел да обърне внимание на обществеността и институциите върху проблемите на репродуктивното здраве. 

Заместник-министърът и народният представител от Обединени патриоти д-р Калин Поповски дариха още 2 ваучера за двойки с репродуктивни проблеми, присъстващи на събитието. С жребий най-малките участници изтеглиха двойките, които ще получат ваучери на стойност 500 лева за финансиране на диагностика и лечение на репродуктивни проблеми в рамките на благотворителната кампания „30 години ин витро България“. Раздадени бяха общо 7 ваучера. 

По време на събитието протече информационна сесия и дискусия по различни теми от областта на репродуктивната медицина между пациенти и специалисти – гинеколози, ембриолози, ендокринолози, андролози, имунолози, генетици, юристи, фармацевти и др.

В края на деня на специално създадената Експо-алея на ин витро клиниките в България  бяха представени новите методи на диагностика и лечение, прилагани в центровете. Проведени бяха  безплатни консултации със специалисти по репродуктивна медицина. 


По-късно същия ден заместник-министърът уважи и празника на плевенското село Ясен - „Традицията среща бъдещето“, където посети благотворителния и информационен щанд на фондация „Искам бебе“.


Няма коментари:

Публикуване на коментар