петък, 11 май 2018 г.

Под егидата на зам.-министър Петрова ще се проведе европейска кампания срещу бедността

Целта на инициативата е въвеждане на адекватен минимален доход в България


Във всички страни на Европейския съюз се провежда кампания, подкрепена и финансирана от Европейската комисия, за необходимостта от въвеждане на адекватен минимален доход с цел да се осигури по-добър живот на европейските граждани. Основен изпълнител и организатор на кампанията е „Европейската анти-бедност мрежа“, а организатор на кампанията в България е нейният българският клон „Информационен център – НПО срещу бедността“.
 
През последните години клонът в България е доказан партньор на Министерство на труда и социалната политика при изпълнението на политиките в социалната сфера.

Д-р Султанка Петрова, заместник-министър на труда и социалната политика, прие поканата широката европейска кампания да се проведе под нейна егида в страната и със съдействието на МТСП.

В рамките на кампанията два специални европейски автобуса с активисти и доброволци ще потеглят от Брюксел и ще обиколят 32 страни – всички страни-членки, както и Сърбия, Македония, Норвегия и Исландия. Автобусите ще спират на определени места и ще провеждат събития за въвеждане на адекватни минимални доходи.

Предвидените събития в България са в гр. Благоевград на 28 май (кръгла маса и хепънинг), в гр. София на 30 май (кръгла маса и хепънинг) и в гр. Плевен на 31 май (хепънинг).

Една от основните цели е чрез провеждането на тази кампания да се стимулира дебата, който протича по прилагането на Европейския стълб на социални права, както и утвърждаване на добрия имидж на България и ангажимента към европейските ценности.

Периодът на провеждане на кампанията е избран така, че да съвпада с времето, в което България председателства Съвета на Европейския съюз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар