вторник, 24 април 2018 г.

Зам.-министър Петрова се срещна с гръцкия евродепутат Костадинка Кунева

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова участва в работна среща с гръцкия евродепутат Костадинка Кунева. На срещата присъстваха още министър Бисер Петков  и бившият ръководител на службата по трудови и социални въпроси в Атина Екатерина Кунадис.

По време на разговора бяха обсъдени теми от двустранен интерес и бяха очертани идеи за задълбочаване на сътрудничеството между България и Гърция в областта на заетостта и социалноосигурителната политика с цел осигуряване на по-добра подкрепа за гражданите на двете страни.

По време на разговора беше обсъдено развитието на социалната и солидарната икономика и подготовката на законодателство за регулиране на сектора в България, както и възможностите за по-добро партньорство между трудовите кооперации на двете страни.

Поставен беше и въпросът за подобряване на координацията между социалноосигурителните системи на България и Гърция с цел да се решат проблемите пред пенсионирането на българите, които имат осигурителен стаж в южната ни съседка. Обсъдено беше създаването на платформа, която да информира живеещите в Гърция българи за възможности за работа в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар