петък, 20 април 2018 г.

Султанка Петрова: Приоритет на правителството е да спрат измамите в ТЕЛК

Вчера в Министерски съвет проведохме поредната среща с представители на хората с увреждания. Обединихме се около това да се спрат измамите с ТЕЛК-овите решения. Системата на ТЕЛК има тежка болест наречена корупция. Нека има единен контрол. 

Това заяви в студиото на „Денят започва“ по БНТ заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова. 

Проблемите са по цялата верига. Трябва да има електронна здравна карта и досие, за да може да се проследяват заболяванията на този човек, да се види как е лекуван. От години говорим и е време да се случи. Ако има такава карта, част от измамите ще бъдат минимизирани, обясни тя.

На първо място изведохме това, че трябва много строг контрол, който да бъде единен. В системата има 9 контролни органа, които са на различна ведомствена подчиненост. Проблемите са по цялата верига, от началото до края. Трябва да има мониторинг, наблюдение, посочи заместник-министърът.

Трябва се засилят санкциите от страна на държавата към лекарите, които издават нерегламентирани документи. И нека хората, които са се възползвали от системата, да възстановят парите. Искаме всяко дете с увреждания да има възможност да учи и работи, завърши д-р Султанка Петрова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар