сряда, 18 април 2018 г.

Зам.-министър Петрова връчи годишните награди на Европейския форум за социално предприемачество

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова връчи Годишните награди за социално предприемачество по време на Седмия европейски форум на социалните предприятия. Изложението се проведе от 16 до 18 април в София в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Всеки един от Вас беше много ценен участник, защото е вложил ум и сърце в това, което видяхме. Успяхме да покажем и на България, и на Европа, че тук се случват добри неща, че в България има хора, които милеят и отделят време, за да осъществят мечтите си, обърна се зам.-министърът към участниците във форума и допълни, че по време на събитието са представени много иновативни методи, с които могат да се подпомагат хората с увреждания.

Д-р Петрова заяви още, че по време на международната конференция „Социалната икономика – за икономически устойчив и социално приобщаващ ЕС“, която се проведе на 16 и 17 април в София, е представен проектозакон за предприятията от социалната и солидарна икономика, чиято цел е да подкрепи хората с увреждания да развиват социални дейности и да им бъде осигурен по-лесен достъп до работни места.

Нашето желание е да се включат колкото се може повече хора от уязвимите групи и заедно да осигуряваме едно по-добро бъдеще за нас и нашите деца, коментира заместник-министър Петрова.

По време на форума награди получиха „Тих труд – София“ ЕООД, Агенция за социално развитие „Вижън“ – Варна, Общинско социално предприятие „Морски знаци“ – Бургас, „Дибико“ ЕООД, КТ Черноморка – Бургас, ЕТ Савина – Събина Данева – Ямбол. Призове заслужиха ТПКИ Родина – Варна, Сдружение БАЛИЗ, „НФРИ и ЗГУРА М, Глобал Консулт БГ, Национална организация Малки български хора и дентално студио „Да Винчи“ и „Группо Кооперативо“ – Италия.

На седмото издание на форума участваха над 100 социални предприятия от България, Италия, Испания, Франция, Англия, Гърция и Турция, които представиха своите продукти и различни социални, образователни и здравни услугите. Форумът представи и социални предприятия, чрез които се повишават уменията на дългосрочно безработни, хора с увреждания, икономически неактивни младежи, както и предприятия, възникнали в резултат от повишените умения на целевите групи.
Няма коментари:

Публикуване на коментар