четвъртък, 22 февруари 2018 г.

Заместник-министър Петрова откри дискусионен форум „Бедност и доходи“

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова откри дискусионен форум „Бедност и доходи“, организиран от Brain Workshop Institute.

Форумът бе посветен на изключително важните въпроси за социалните неравенства, нарастващите разлики между бедни и богати и мерките за справянето с тези проблеми в България. В началото на форума всеки един от участниците имаше възможност да представи своята теза, след което форматът премина в пряка дискусия.

В изказването си д-р Петрова подчерта, че в България има драстични регионални разлики, както и изказа твърдата си убеденост, че страната ни притежава всички ресурси да се справи с бедността и неравенствата.

Според нея, ако искаме да говорим за просперитет и бъдеще на българското общество, трябва да се обърнем с лице към бедността и да поведем битка за повишаване на доходите. Това е работа на всички отговорни за доходите на хората - правителство, работодатели, социални системи, но и на самите хора, които трябва да се борят за правата и за бъдещето си - както своето, така и на децата си, категорична бе тя.

Последва оживена дискусия, в която взеха участие доц. д-р Георги Бърдаров, Илия Лингорски, Константин Проданов и др. Форумът завърши в интерактивен вариант - с множество въпроси и коментари от публиката.


Няма коментари:

Публикуване на коментар