сряда, 6 декември 2017 г.

Красотата като отговорност и политика

Зa 12-а година Националната женска организация на ВМРО, НЧ „Македония“ и Ансамбъл „Гоце Делчев“ организираха уникалния по своя характер конкурс за красота „Мис Македонско девойче“. Той се провежда в три тура, в които претендентките дефилират с облекла - в спорно-елегантен стил, в народни носии от различните български краища и в официални бални облекла.

Основната идея на конкурса е да покажем истинската българска красота и да усетим българската традиция и култура. Изключително горда съм с конкурса „Мис Македонско девойче“, заяви в интервю за „Патарински LIVE“ по Канал 3 д-р Султанка Петрова.Целият конкурс е на базата на българската красота. Показваме носии, които са уникални и имат дълга история. Полагаме усилия да достигнем до сърцата на хората, да възвърнем истинската обич, толерантност и  уважение, заяви заместник-министърът.

 

Нашето желание е да направим така, че българската традиция да ни свърже като общество и чрез добрите примери да мотивираме хората да станат по-добри и да се обичат, каза в заключение д-р Петрова.
Заместник-министърът връчи наградата на победителката в конкурса - варненката Петя Веселинова. Мис Македонско девойче за 2016 г. пък по традиция предаде короната на своята наследничка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар