вторник, 5 декември 2017 г.

Петрова: Агенцията по заетостта предлага много и разнообразни видове заетост

Видео >>>
От месец май до края на ноември чрез Агенцията по заетостта на работа са обхванати 147 хил. и 300 души. От началото на годината до септември са били обхванати 188 000 души, заяви заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Агенцията по заетостта предлага изключително много и разнообразни видове заетост, обучение, квалификация, преквалификация. Прави се индивидуална оценка на всеки един, който ще бъде включен на пазара на труда, каза Петрова.


Тя обясни, че хора на 30-40 години досега не са били включени на пазара на труда. Ние трябва да се справим с този проблем, който в годините е неглижиран. Мерките, които предприема Министерството на труда и социалната политика, са в правилна посока, допълни заместник-министърът.

Всички, които са здрави и имат отговорност към бъдещето на България, трябва да бъдат включени на пазара на труда. Неправителствени организации вече искат сами да си обучават хората, които ще наемат на работа. Догодина ще бъдат отделени 80 млн., насочени към хора, които трябва да влязат на пазара на труда, каза още тя.

Целия разговор с д-р Султанка Петрова в „Още от деня“ може да проследите във видеото >>>

Няма коментари:

Публикуване на коментар