петък, 1 декември 2017 г.

Младите хора на България казват „не“ на агресията

В град Стралджа в училище „Св. Св. Кирил и Методий“, където учат 450 деца, стартира инициатива за прилагане на така наречения „Исландски модел“. Това коментира в рубриката си  „Очи в очи“ в предаването „Законът и Темида“ по БНР заместник социалният министър д-р Султанка Петрова.

Идеята е младите хора чрез извънкласни занимания – изкуство и спорт – да бъдат стимулирани, а това да намали агресията в българското училище и да се превърне в добър модел на подражание в учебните заведения в цялата страна. През 1992 г. този модел е приложен в Исландия, а резултатите показват, че за десет години агресията и употребата на алкохол и наркотици са намалели с 50%.

Трябва да намерим здравословни занимания за нашите деца. Правителството отпусна нови 18 милиона лева за подобряване на училищната инфраструктура. Превенцията на агресията и борбата с насилието трябва да се превърнат в национална политика за държавата. Не трябва да забравяме българските ценности и култура, трябва да съхраняваме нашата идентичност, коментира заместник-министър Петрова.

Чуйте повече в звуковия файл>>> 

Няма коментари:

Публикуване на коментар