вторник, 5 декември 2017 г.

Варненката Петя Веселинова е „Мис Македонско девойче“ за 2017 г.

Варненката Петя Веселинова стана победителка в конкурса за истинска българска красота „Мис Македонско девойче“. Надпреварата се проведе в петък вечерта в оротека „Седянка“ в столицата.

Зa 12-а година Националната женска организация на ВМРО, НЧ „Македония“ и Ансамбъл „Гоце Делчев“ организираха уникалния по своя характер конкурс за красота „Мис Македонско девойче“.

Той се провежда в три тура, в които претендентките дефилират с облекла - в спорно-елегантен стил; в народни носии от различните български краища и в официални бални облекла.


В тазгодишното издание участие взеха 16 претендентки от цялата страна. Наградата на победителката в конкурса бе връчена от д-р Султанка Петрова – председател на Националната женска организация на ВМРО. Мис Македонско девойче за 2016 г. пък по традиция предаде короната на своята наследничка.

Д-р Петрова припомни за идеята на конкурса – да покаже истинската българска красота, култура, идентичност. Заяви, че е изключително горда с конкурса „Мис Македонско девойче“. Участничките в него за натурални и красиви, няма нищо изкуствено. Тя наблегна и на факта, че претендентките показват пред публиката и красотата на българските носии.

Вижте във видеата репортажи от събитието:

и видео 2 >>>

Няма коментари:

Публикуване на коментар