четвъртък, 28 декември 2017 г.

Д-р Султанка Петрова: 10 хил. души са останали без помощи заради отказ да работят


Програмата „Заетост“ за наемане на трайно безработните ще действа и през 2018 г.

Социалните помощи на 10 хил. души са били спрени през последната година заради отказ да започнат предложена им работа. Това обяви заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова в предаването „Тази сутрин“  по bTV.

Програмата „Заетост“ за наемане на трайно безработните, която започна тази година пилотно в 16 общини в Северозападна България, ще продължи и догодина, отделени са 80 милиона лева за 196 общини, каза Петрова.

Нашата цел е колкото може повече хора да бъдат включени в пазара на труда, да се подпомогнат трайно безработни, да се мотивират да се записват в бюрата по труда. Те ще бъдат мотивирани и да се включват и в курсове, да се образоват, да се преквалифицират, заяви тя.

От септември в най-бедните общини на Северозапада пилотно се изпълнява Националната програма „Заетост“, по която безработни могат да се обучават и да бъдат наемани в частния сектор или към кметствата.

В Криводол, където близо една трета от жителите официално са безработни, след старта на програмата 60 души вече имат препитание.

Вижте какво означава програмата за такава малка община с висок процент безработица във видеото>>>

Няма коментари:

Публикуване на коментар