петък, 20 октомври 2017 г.

Д-р Петрова: Необходимо е да има култура във воденото на социален диалог

Видео >>>
Министерство на труда и социалната политика  изпълни абсолютно всички административни разпоредби с минималните осигурителни доходи.

Това заяви в предаването „Делници“ на телевизия Евроком заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова.

Министерството е поканило на среща и работодатели, и синдикати, за да бъде проведен този социален диалог за минималните осигурителни доходи, стана ясно от думите ѝ. Тя изрази съжаление, че организациите на работодателите не са се отзовали и не са присъствали.

Като нормална държава би трябвало да се води диалог, защото в разговорите се ражда истината, коментира заместник-министърът.

Д-р Петрова бе категорична, че трябва има култура на водене на социалния диалог. Тя посочи, че министърът на труда на социалната политика Бисер Петков е направил всичко по силите си да се осъществят тези тристранни срещи, лично се е ангажирал и е канил браншови организации, но за съжаление те не са се отзовали.

По отношение на промените, свързани с ТЕЛК, за пореден път заместник социалният министър обясни, че те се правят за улеснение на хората с увреждания, както и за прекратяване на практиката с фалшивите ТЕЛК-ове.

Целия разговор по теметата вижте във видеото >>>

Няма коментари:

Публикуване на коментар