вторник, 17 октомври 2017 г.

Заместник-министър Петрова: Минималната работна заплата е важен инструмент за регулацията на доходите от труд

Минималната работна заплата е важен инструмент за регулацията на доходите от труд, който трябва едновременно да предостави предсказуемост на икономическите процеси, да подпомага успешното и справедливо договаряне на колективните трудови договори, но и да бъде основно средство за провеждане на активна политика по доходите и икономически растеж.

Това заяви заместник-министър Султанка Петрова при откриване на Трипартитно обучение за изграждане на капацитет на политиката по доходите от труд в София.

Създаването и прилагането на механизъм за минимална работна заплата е предизвикателство от стратегическо значение и с потенциал да зададе посока на нашето бъдеще, добави тя.

Борбата с бедността е един от приоритетите на правителството, който е залегнал и в Управленската програма на кабинета, посочи заместник-министърът.

По думите й всяка инициатива, свързана с развитието и усъвършенстването на социалния диалог, административния капацитет, трансграничното сътрудничество подобрява качеството на живот на гражданите, конкурентоспособността, сигурността и стабилността в страната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар