петък, 15 септември 2017 г.

Нова концепция за реформиране на системата за експертиза на работоспособността


„В обществото наистина има създадени нагласи за неправомерно издадени решения на ТЕЛК. Говори се за неефективност, непрозрачност на процеса, корупция и лоши практики.
Това обясни днес в рубриката си „Очи в очи с д-р Петрова“ в предаването „Законът и Темида“ по БНР заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова.

Правителството на г-н Борисов всъщност определи необходимостта от промяна на модела, по който се извършва експертизата на работоспособността като част от мерките за подобряване на грижата, услугите, разбира се и за подкрепа на хората с увреждания, каза д-р Петрова.

Ние имаме един нов подход, който ще оценява лицето с трайно  намалена  работоспособност, така че да му се даде възможност то  да се социализира, да има принос в обществото, а също така и да се включи на пазара на труда, като всичко това ще се определя от неговото образование, квалификация, знания, опит, които има, каза тя.

Министерство на труда и социалната политика  подготви концепция за реформиране на системата за експертиза на работоспособността на хората с увреждания, обясни заместник-министър Петрова.

Повече за новата концепция ще разберете от звуковия файл >>>

Няма коментари:

Публикуване на коментар