петък, 1 септември 2017 г.

Д-р Султанка Петрова: Трябва да дадем на децата алтернатива срещу насилието

Основната вина за критичното ниво на агресия и насилие сред децата не е тяхна. Родителите са тези, които трябва да не прекъсват контакта с децата, трябва да им дават личен пример. Но и държавата не трябва да стои безучастна,  заяви в предаването  „Темите“   на телевизия „Европа“ заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова.

Тя предлага на конференция през октомври всички държавни институции, които имат отношение към децата и подрастващите да обсъдят мерки за намаляване на насилието сред младите.

Детската агресия е навсякъде. Енергията на младите хора трябва да бъде насочена в позитивна посока, необходимо е те да бъдат ангажирани с приятни за тях занимания, например спорт, коментира заместник-министър Петрова. Тя даде за пример как Исландия се е справила с подобни проблеми  преди време.

15 години след началото на тази програма има спадане повече от 3 пъти на негативните прояви сред децата и подрастващите в Исландия, тази положителна практика можем да използваме и у нас, е мнението на д-р Султанка Петрова.

Вижте повече във видеото >>>

Няма коментари:

Публикуване на коментар