четвъртък, 31 август 2017 г.

Султанка Петрова: Да преборим детската агресия със спорт

Видео>>>
Необходими са спешни мерки, категорична е заместник-министърът на труда и социалната политика пред Bulgaria ON AIR

Детската агресия е навсякъде. Енергията на младите хора трябва да бъде насочена в позитивна посока, необходимо е те да бъдат ангажирани с приятни за тях занимания, например спорт. Това заяви в студиото на „България сутрин“  заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова.

Тя даде за пример Исландия като страна, справила се отлично с проблема със зависимостите от алкохол и наркотици сред подрастващите.

Държавата се ангажира да изгради инфраструктура до различни спортни зали, стадиони и клубове, като по този начин се дава възможност децата да посещават безплатно всички тези извънкласни форми. Тази промяна намалява с 50% броя на зависимите в страната в рамките на 15 години, обясни Султанка Петрова.

Пред Bulgaria ON AIR замеснник-министърът на труда и социалната политика допълни още, че демографската политика е процес, в който промените дават резултат след определен период от време. Тъй като отвсякъде сме заобиколени с агресията обаче, е много важно Министерството на здравеопазването съвместно с Министерството на труда и социалната политика и на образованието, да поставят проблема като приоритет и да организират една подобна на тази в Исландия национална кампания, категорична бе Петрова.

Вижте повече във видеото>>>

Няма коментари:

Публикуване на коментар