сряда, 19 юли 2017 г.

Петрова: Трябва да има санкции към работодатели, които дискриминират българската жена

Видео>>>
Предвиждаме безплатни детски градини за семейства с три деца, заяви заместник-министърът на труда и социалната политика

Има идея да се подпомагат семейства с най-вече трето дете с безплатна детска ясла, градина, дрехи, помагала за училище, да се мотивират децата да ходят на училището. Това е приоритет на правителството на г-н Борисов.

Това каза в „Денят започва“ по БНТ д-р Султанка Петрова, заместник-министър на труда и социалната политика и председател на Националната женска организация на ВМРО.

Този акцент, който поставихме на проведената кръгла маса в Софийски университет, разглежда в по-голяма аспект проблемите на демографската криза. Регионалното различие вече е изключително тежко. Върху това ще се фокусираме, обясни тя.

Ние искаме да направим разрез на самите региони, за да видим къде се крие проблемът. Това може да стане единствено чрез политики, насочени към съответните общини, заяви заместник-министърът.

Трябва да има санкции към такива работодатели, които дискриминират българската жена. Това е изключително голям проблем. Ние трябва да гарантираме работа поне на един от двамата родители при семейство с повече деца. България наистина има нужда от голяма мощна кампания, защото е време да се събуди българското общество, коментира проблема с дискриминацията при започване на работа.

Относно нетрадиционното образование и социалното предприемачество говори Пламен Попов от кампания „Аз събуждам България“.

Ние се занимаваме с неформално образование в България близо 2 години като частен бизнес и виждаме какви са ефектите от обучение за ефективна комуникация, презентационни умения, онлайн маркетинг, лични финанси и неща, които могат да повишат качеството и на живот, дори да се продадеш добре на работа, каза той.

Кампанията е абсолютно безплатна. Предстои да се проведе в Южния парк с лектори, музиканти. Има подкрепа от българите, живеещи във Великобритания. „Надяваме се чрез добрите практики хората наистина да намерят своето място.

Заместник-министър Петрова сподели още, че Министерството на труда и социалната политика се е ангажирало до края на 2017 година да има закон за социалната икономика в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар