сряда, 26 юли 2017 г.

Д-р Султанка Петрова: До края на октомври ще представим концепция за ТЕЛК, работим по местни демографски политики

Видео >>>
Започнали сме спешни мерки, чрез които да привлечем българите в чужбина да започнат да се връщат в България, а хората в малките населени места да бъдат мотивирани да живеят и създават семейства там.

Имаме програма за разработване на поредица от местни демографски политики, по която започваме да работим, най-вече в Северозападна България.

Това заяви в КОД 11-13 по телевизия BIT д-р Султанка Петрова, заместник-министър на труда и социалната политика.

Тя съобщи, че във ведомството започват разработването на концепция за ТЕЛК-овете, която се надява да бъде представена до края на октомври.

Според д-р Петрова има възможност жените в майчинство да тръгват на работа по-рано, но е важно работодателите да поддържат непрестанна връзка тях, за да не им е нужен след това период на адаптация. Заместник-министърът определи като дискриминация ненаемането на майки с аргумента, че ще отсъстват по-често или практиката млади служителки да бъдат „принуждавани“ под една или друга форма да не забременяват в близко бъдеще.

В отговор на въпрос на зрител защо не са били индексирани пенсиите от 1 юли тя каза, че това би трябвало да е направено, като обеща да провери и даде официална информация.

Утре в 14.00 ч. в социалното министерство пък са поканени работодатели и синдикати, които ще обсъждат трите работни варианта на механизма за определяне на минималната работна заплата.

Султанка Петрова коментира и случаите на насилие от последните дни.

 Вижте целия разговор със заместник-министър Петрова>>>

Няма коментари:

Публикуване на коментар