сряда, 7 юни 2017 г.

Петрова с благодарствено писмо от Сдружението за децата с аутизъм

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова получи благодарствено писмо от Сдружение „Аутизъм днес“ заради участието си в детския спортен празник в Деня на детето, организират от сдружението.

От името на екипа на „Аутизъм днес“ и лично от свое име искам да изразя своите благодарности на Вас и на институцията, която представлявате за устойчивата подкрепа и оказаното съдействие във връзка с провеждането и организацията на Детския спортен празник на открито по случай Денят на детето - 1-ви юни, пише в писмото, подписано от председателя на Сдружението Владислава Цолова.

Ето какво още се казва в благодарствения адрес до заместник-министър Петрова:

Използвам случая да изразя своята увереност в отличните перспективи за ползотворно сътрудничество между Министерството на труда и социалната политика и Сдружение „Аутизъм днес“ за промяна на нагласата у гражданите относно интеграцията и повишаване на качеството на живот на децата с аутизъм, аутистичните личности и семействата им в България с цел: социално включване и намаляване на стигмата.

Надяваме се, че Детският спортен празник на открито по случай Денят на детето - 1-ви юни за децата със специални потребности и децата с разстройство от аутистичния спектър ще се превърне в традиционно ежегодно събитие, което да бъде гордост за нашата столица.

Ние от сдружение „Аутизъм днес“ отчитаме проблемите за интегриране на хората с увреждания и именно за това смятаме събития от този род за изключително значими за обществото ни.

Сдружение „Аутизъм днес” заявява готовността си за сътрудничество и съдействие на Министерството на труда и социалната политика и Столична община за това или за други събития, свързани с интегриране на децата със специални потребности и децата с разстройство от аутистичния спектър. Радваме се, че между институциите и неправителствените организации бе осъществено ползотворно партньорство.

Чувстваме се истински щастливи, когато усилията ни водят до такъв добър резултат и се надяваме нашата съвместна работа да продължи със същия и дори по-голям успех и занапред. Вярваме, че с Вашата подкрепа ще постигнем достоен живот за децата с аутизъм в България и техните семейства.

Снимки:


Няма коментари:

Публикуване на коментар