сряда, 21 юни 2017 г.

Заместник-министър Султанка Петрова участва в конференция, организирана от КНСБ

Заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова взе участие в конференцията „Леката промишленост в условията на сложен икономически растеж – предизвикателства и перспективи“.

Конференцията беше открита от президента на КНСБ Пламен Димитров и председателя на ФНСОЛП (Федерация на независимите синдикални организации от леката промишленост) Цветелина Милчалиева. И двамата бяха категорични, че това, което спъва развитието на отрасъла, са ниското заплащане, повсеместната работа на ишлеме и множеството предприятия в сивия сектор на икономиката. Те си пожелаха държавата да подпомогне бизнеса за създаване на секторни фондове по примера на Германия, Австрия, Швейцария.

От своя страна заместник-министър Петрова изказа приветствия към организаторите и гостите на конференцията и обеща подкрепа от страна на министерството. Акцент в нейното изказване бе продължаването на добрия социален диалог между МТСП, бизнеса и синдикатите, който реално да оказва позитивно влияние върху развитието на отрасъла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар