сряда, 14 юни 2017 г.

За демографската политика, доходите и социалната отговорност

Заместник-министърът на труда и социалната политика и председател на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова бе гост в „Дискусионно студио“ по ТВ СКАТ.

Тя и доц. д-р Георги Бърдаров, преподавател в Софийския университет и съветник на зам.-министър Петрова, бяха поканени да коментират темата за демографската политика, доходите и социалната отговорност.

България намалява с над 50 хиляди души годишно, ние сме най-бързо изчезващата и най-бързо застаряваща нация. Първи сме по смъртност и заболеваемост. В контекста на тези негативи трябва плавно да преминем към решаване на тези въпроси. Наясно сме и аз, като заместник-министър в социалното министерство, и г-н Валери Симеонов, като вицепремиер с ресор демографска политика, че решението няма да стане с магическа пръчка, каза Петрова.

Тя обясни, че за съжаление в годините назад, когато Патриотите са поставяли акцент именно върху тези проблеми, правителствата тогава не са обръщали внимание. С лека ръка бяха подминавани тези жизнено важни въпроси, допълни Султанка Петрова.

Тя декларира готовност за 4-годишния мандат, който предстои пред това правителство, с надежда, вяра и позитивизъм да работи активно, за да бъде подобрен животът на българите.

Хората от уязвимите групи в българското общество бяха откроени от заместник-министър Петрова на първо място, като основна тема, по която ще работи. Това е било и приоритет и в работата ѝ като депутат в предишния парламент – правата на децата и семействата, възрастните и хората с увреждания, родителите на деца с увреждания. За всеки един от тези хора трябва да има да има място в българското общество, да има социална сигурност и закрила, заяви тя.

Вижте във видеото какво още разкри заместник-министър Султанка Петрова от работата, която ѝ предстои  >>> 

Няма коментари:

Публикуване на коментар