понеделник, 22 май 2017 г.

Султанка Петрова обясни кои болести ще отпаднат от списъка за ТЕЛК

Около 150 000 ТЕЛК решения не отговарят на изискванията, каза заместник-министърът

Правителството ще е безкомпромисно в борбата с фалшивите ТЕЛК-ове. Хората, имащи заболявания, които не инвалидизират, трябва да отпаднат от списъка и да не могат да се пенсионират. 

Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ заместник-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова. Тя е и председател на Националната женска организация на ВМРО.

Примерно за песъчинки в бъбреците и шип във врата няма да се пенсионира никой, добавя тя.

Демографската политика е един от основните акценти в програмата на правителството и аз се радвам, че ще работя в тази област. България от 27 години има отрицателен прираст на населението. Страната ни обезлюдява, напуснаха ни 2 млн. българи. Трябва да имаме добра политика, която да мотивира младите хора да работят, да остават тук и да създават семейства, подчерта д-р Петрова.

Трябва първи да стабилизираме двудетния модел и после да мислим за тридетен. Нужно е да разработваме и регионални демографски политики. Не може държавата да носи отговорност за всичко, заяви заместник-министърът.

След като водещият Антон Хекимян я пита дали има снимка с нацистки поздрав, тя отговори, че от 15 години е член на ВМРО и винаги е работила за България и българския народ, а поведението на някои нейни колеги било обидно.

Понякога човек прави грешки, но е добре да не са фатални. Това за Иво Атанасов е като филм, който гледахме през 2014 г. Тогава бе предложен за заместник-министър и отказа. И той, и Павел Тенев поеха своята отговорност. Единият влезе в болницата, а другият бе отстранен, каза още Султанка Петрова.

1 коментар:

  1. Защо объркахте по-голямата част от статистиката в интервюто си?

    ОтговорИзтриване