вторник, 14 март 2017 г.

Петрова: Одринската епопея е доказателство за силата на българския дух

Патриотите отбелязаха годишнината от Одринската епопея с автошествие

Одринската епопея е доказателство за силата на българския дух и в името на героите е нужно да пазим българката история, култура и ценности. Това е начинът да се съхраним като нация. Много е тъжно и страшно държава с толкова славна история днес да изчезва. Трябва да сложим край на геноцида над българския народ.

Това каза кандидатът за народен представител д-р Султанка Петрова пред участниците в автошествие, посветено на 104 години от превземането на Одринската крепост.

Българите сме длъжни да почитаме славните постижения от историята ни. На дни като този трябва да сме единни, защото победата в Одрин е триумф на българския дух, заяви организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов и постави началото на автошествието.

Акцията се организира от кандидатите за народни представители на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ в 24-ти избирателен район в София. Водач на листата е Юлиан Ангелов, а втора е д-р Султанка Петрова, председател на Националната женска организация на ВМРО.

Именно днес трябва да покажем на Ердоган и неоосманистката политика на Турция, че сме единни и няма да позволим на Турция да се меси във вътрешната политика на България, категоричен беше Ангелов.

Очевидно е, че умишленото разделение на нацията не води до нищо добро. Не са малко примерите в българската история, които доказват колко е силен нашият народ, когато е обединен, заяви Владимир Митов, председател на ВМРО – София и трети в листата на Патриотите за 25 МИР - София.

Настъпи моментът всички заедно да работим за каузата „България“. Това е каузата на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ и ние го показахме с действията си. Единственият път пред България е патриотизмът, подчерта Митов.

Представителите на коалиция припомниха, че много псевдопатриоти се опитват да си правят евтина реклама, подменяйки реалните си користни намерения с фалшиви думи за родолюбие, но оригиналът е един – „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“.

Обсадата на Одрин от октомври 1912 г. до 26 март 1913 г. завършва с превземането на турската крепост от Втора българска армия. Това е решителната победа, довела до края на Балканската война. Съюзниците - български и сръбски войски, са под общото командване на ген. Никола Иванов, а решителният пробив на източния сектор от крепостта е извършен под командването на ген. Георги Вазов, брат на Иван Вазов и генерал Владимир Вазов.

Подвигът на българската армия и народ в битката да освободят своите събратя, останали под турска власт в Македония и Тракия, направи така, че считаната от световни военни специалисти до този момент за непревземаема Одринска крепост падна.

Преклон пред делото и паметта на всички чеда на Майка България, дали живота си за обединението на всички българи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар