понеделник, 13 март 2017 г.

Женската организация на ВМРО отбеляза празника „Мартенци“

Видео >>>
Мартенските традиции и обичаи показват величието на българския дух, красотата и силата на българската жена, съхраняват националните ни ценности.

Д-р Султанка Петрова - кандидат за народен представител от „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО“, председател на Националната женска организация на ВМРО за поредна година организира честване на „Мартенци“ - мартенските празници и традиции - Мартеници, Трети март, Тодоров ден и Международния ден на жената - 8 март.

Водачът на листата с кандидати за народен представител в 24 избирателен район от „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Юлиан Ангелов приветства гостите на празника с думите, че за него е чест да сподели с всички тези хубави български празници, българската традиция „Мартенци“, Освобождението на България, Тодоров ден, Международният ден на Жената. На 13 март ще отбележим и превземането на Одринската крепост и се надявам на 26 март -датата на изборите, отново да имаме празник, каза Юлиан Ангелов.


Надявам се патриотите да станат първа политическа сила в България, допълни той.

Д-р Султанка Петрова се обърна към всички жени в залата с поздрав за празника на жената, пожела много здраве, любов, много уважение и повече толерантност. През годините жените винаги са били дискриминирани, нетолерирани, нереално подценявани, но най-важното е, че всяка жена е намирала сила в себе си да се изправи и да продължи напред, заяви председателят на Националната женска организация на ВМРО.

През тези години ние жените доказахме, че сме движещата сила в българското общество, доказахме, че се справяме много добре с трудностите и предизвикателствата в ежедневието и намираме изход от всяка една ситуация. Мили жени, мили майки, мили баби, за мен е огромна чест и удоволствие да Ви пожелая най-хубавите и най-светли неща на света, да вярвате, да обичате и да живеете винаги в сърцата си с надежда, че България ще стане едно по-добро място, че ще се върнат децата ни от чужбина, че ще има работа, че пенсиите на възрастните хора ще станат достойни за всеки един, който е работил за благото на тази държава в продължение на повече от 40 години. Това са приоритетите и целите, които Обединени патриоти ще изповядват в следващото Народно събрание, категорична бе д-р Султанка Петрова.

Приветствия към гостите на сборния празник отправи и председателят на Областния комитет на ВМРО – София Владимир Митов. Той е историк, кандидат за депутат в листата на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ за 25 многомандатен избирателен район София.

В думите си Митов напомни за дейността на ВМРО, която не е само политическа, а е насочена към опазване на ценностите и традициите на българите.

С много песни, танци, традиционни български хора в изпълнение на младите танцьори от Ансамбъл „Гоце Делчев“ с директор Маргарита Недкова, изпълнения на стихотворения и проза, посветена на мартенските празници гостите и домакините честваха мартенските празници и обичаи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар