събота, 11 март 2017 г.

Султанка Петрова с благодарствено писмо за работата си в защита на децата

Д-р Петрова на дело показа, че като депутат изпълнява на 100% предизборните си обещания, казва благодарна гражданка

Благодарствено писмо за дейността на д-р Султанка Петрова изпрати инж. Росица Плачкова – бабата на трите деца от Разград, които бяха разделени от биологичния си баща. Писмото е адресирано до генералния директор на БНР Александър Велев и до водещата на „Законът и Темида“ Анелия Торошанова, а поводът е рубриката „Очи в очи с д-р Петрова“ в ефира предаването.

В рубриката д-р Султанка Петрова дава публичност на случаи, свързани с нарушаване на правата да децата, за които е сезирана от граждани. За историите самата тя получава сигнали в качеството си на депутат в 43-тото Народно събрание и председател на Националната женска организация на ВМРО. Сега Петрова и кандидат за народен представител от „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ в 24 МИР София. За патриотичната коалиция може да се гласува с номер 17 в интегралната бюлетина.

Петрова не пести усилия и винаги се опитва да съдейства за законовото и морално разрешаване на случаите и лично се заема, за да бъдат защитени правата на децата по най-добрия начин.

Вижте пълния текст на писмото на инж. Пачева, което показва най-добре важността на задачите, с които се е заела Петрова в социалната сфера:

ДО ГОСПОДИН АЛЕКСАНДЪР ВЕЛЕВ
ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА БНР, гр. София,
До водещия на предаването „Законът и Темида“
на БНР, програма „Христо Ботев"

Уважаеми господин Велев, 
Уважаема госпожо Торошанова,

Благодаря на Вас и на екипа Ви за прекрасното предаване „Законът и Темида“. То е много актуално и силно въздействащо.

Благодаря Ви за активната позиция по защита правата на децата, включително на моите три внучета, които се сблъскаха с насилието на институциите, упълномощени да защитават правата им - ОЗД- Разград и Русе.

Радостно е , че при Вас вече води рубрика д-р Султанка Петрова - бивш депутат от 43 НС, много сърдечен и отговорен човек, силно ангажиран със защита правата на децата.

Споделям становището на д-р Петрова, изразено в ефир, че отделите за закрила на детето работят неефективно и неадекватно, и следва да се прекратят порочните практики на социалните служби. Бих допълнила, че трябва да се спре и престъпната практика на отделите за закрила на детето да създават документи с невярно съдържание, както в нашия случай, за да захранват с деца социалните институции и чрез нашите деца да източват бюджета и еврофондовете.

Позволете ми да благодаря на д-р Петрова, за това че лично се ангажира с издирването на моите трима внука. Тя измина 400 км от София до Русе, за да търси внуците ми, които бяха в неизвестност повече от месец. Практиката да се укриват деца и да се създават документи с невярно съдържание, с която се сблъсках, е предпоставка за трафик на деца. Благодарение на д-р Петрова това не се случи с внуците ми. Д-р Петрова на дело показа, че като депутат изпълнява на 100% предизборните си обещания. Пожелавам й да бъде избрана за народен представител в 44 НС, защото обществото ни се нуждае точно от честни хора като нея, доказали се в служба на народа!

Госпожо Торошанова, благодаря на Вас и на д-р Петрова, за това че сезирахте Главния прокурор на България за неправомерните действия на длъжностни лица на АСП в Разград и Русе към моите внуци. Искрено вярвам, че той ще бъде безкомпромисен към нарушителите на закона.Такива служители компрометират цялата демократична идея и са ненужни и вредни.

На нашето гражданско общество му трябват хора като екипа на „Законът и Темида“ - личности с гражданска съвест, с гражданска смелост и доблест.

Благодарение на Вашето съдействие големият ми внук е вече вкъщи и е много щастлив. Продължават усилията ни за освобождаването на близнаците от капана на социалната институция.

Ужасът и стресът от преживяното травмира децата за цял живот. Всеки, чул разказа им, е потресен от станалото сега, в 21 век. Кошмарът от случилото се с нас виси като Домоклев меч над всяко семейството, докато съществуват структурите, извършили беззаконията към нашите деца и техните порочни методи и средства.

На целия екип на „Законът и Темида“ пожелавам здраве и да бъде все така всеотдаен и последователен в защита правата на децата.

Уважаеми господин Велев, в резултат на умелото Ви ръководство днес за БНР можем да кажем думите на Емил Зола „За щастие има една четвърта власт, която е в състояние да открива и коригира грешките, допуснати от трите секуларни власти“. Благодаря Ви! 

Ние Ви вярваме и разчитаме на Вас! Щастливи сме, че Ви има!

С уважение: инж. Росица Пачева

Няма коментари:

Публикуване на коментар