събота, 25 февруари 2017 г.

Д-р Султанка Петрова за традициите и корените на един народ

Какво друго, освен традициите, обединява един народ? Колко важни са те и как да ги поддържаме живи? 

От разговора на Александра Илева с д-р Султанка Петрова, председател на Националната женска организация (НЖО) на ВМРО, ще разберем как да пазим корените и крилата си - едно летящо мото, което следват силните жени в България, пише БНР.

Без корен едно дърво не може да расте, не може да дава плодове. За мен корените са най-важното, затова трябва да знаем историята си и корените си. Трябва да направим така, че да предадем традициите на следващите поколения, каза в разговора д-р Петрова.

Тя допълни, че днес духовните ценности на българите са загубени. Според нея трябва да се създадат мостове между поколенията. Посочи, че страната ни е в тежката демографска криза заради многото емигрирали българи. 

„Да пазим корените и крилата си“ е мотото на НЖО – за да може всеки българин, независимо къде по света се намира, винаги да носи любовта към прекрасната България, както и да се завръща в родината, обясни Султанка Петрова.

Аз съм горда с младите и умни и талантливи българи. Моята мисия е да помагам. Впечатленията ми са че българите, отишли извън граница, не всички искат да останат в чужбина. Има такива, които искат да се върнат тук. Носталгията на живота в емиграция кара хората много повече да ценят родното и традициите. 

Работа на политиците е да направят така, че тези хора да се завърнат в Родината, заключи Петрова.

Д-р Султанка Петрова е кандидат за народен представител от „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“– с номер 17 в бюлетината на изборите на 26 март.

Няма коментари:

Публикуване на коментар