петък, 10 февруари 2017 г.

Петрова: Обединените патриоти са единни

Видео >>>
Обединените патриоти са единни. Ние ще бъдем по-силни от ДПС, а дори може би ще бъдем и на втора позиция на предсрочния парламентарен вот. Това заяви д-р Султанка Петрова, председател на Националната женска организация на ВМРО и депутат в 43-тото Народно събрание от Патриотичния фронт в предаването „Денят ON AIR“ на телевизия Bulgaria ON AIR.

Не бих приела в никакъв случай хора, които 27 години са били в управлението и са имали възможност да направят нещо за България и за българския народ, да дават определения на Обединените патриоти. Точно тези хора доведоха България до дъното на бедността. Темата, за която съм работила и ще продължа да работя. Не можем да приемем, че бедността в България е дошла сега на сцената. Тя е един процес, подчерта д-р Петрова.

Тя коментира за Bulgaria ON AIR, че не е съгласна с голяма част от колегите си, които ги определят като популисти заради предложението им минималната пенсия да стане 300 лева. Според нея голяма част от важните социални теми се замитат и след изборите никой не говори за тях.

Бедността е нещо, на което бяхме свидетели почти четвърт век и всички тези правителства, които бяха преди нас, си затваряха очите. Те манипулираха точно тези бедни хора, за да могат по някакъв начин по-лесно да си правят далаверите, да има корупция и сива икономика. Тази бедност не само, че я виждаме навсякъде около нас, а благодарение на нея имаме изключително висока престъпност, защото нещата са свързани, посочи Петрова.

Не трябва да си затваряме очите, че имаме 900 000 души неграмотни, 40% от учащите са функционално неграмотни, 30 000 безработни, 400 000 работещи бедни. Нека някой ме нарече популист, защото представям факти и предлагам решения на тези проблеми, добави тя.

Според нея решението се крие в създаването на електронно правителство и чрез спирането на източването на социалната и здравната система. 

Това може да бъде направено със създаване на електронна социално-здравна карта по моделите на всички европейски страни, заяви още д-р Петрова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар