понеделник, 23 януари 2017 г.

Петрова: В речта си президентът Радев начерта най-наболелите проблеми

Не чухме обаче какво смята да прави новият държавен глава в следващите 2-3 месеца, казва Султанка Петрова

В студиото на „Неделя 150“ на Българското национално радио се състоя дискусия относно очакванията към новия президент Румен Радев. В разговора участва д-р Султанка Петрова – депутат в 43-ото Народно събрание от Патриотичния фронт. Тя е и председател на Националната женска организация на ВМРО.

Пред новия президент има трудни времена. Остават няколко дни до края на този парламент. Следва разпускане, представяне състава на служебното правителство, предстоящи предсрочни парламентарни избори. Президентската институция ще носи отговорността през следващите месеци за случващото се в държавата, каза Петрова.

Според нея президентът Радев трябва да събере всичките си сили, за да има сигурност и стабилност в страната. 

Тя е категорична, че най-после трябва да се научим да уважаваме българските институции. 

Това, което каза г-н президента, са най-наболелите проблеми пред българското общество. Той влиза в момента в много роли. И дано да подбере добър екип, експерти, хора, които настина да направят така, че в България да има мир и спокойствие, посочи народният представител.

Тя сподели, че е била много впечатлена от думите на Радев, че политиката в България трябва да се прави в България. 

Имаше добри послания и разумни предложения. Но за съжаление не чухме какво той ще прави през следващите два-три месеца. Той каза проблемите, които всички знаем. Но трябваше да бъде изложена тезата как те да бъдат решени от всички институции заедно. Да си подадем ръка, допълни Петрова.

Тя е категорична, че трябва да бъде дадена възможност на г-н Радев да докаже себе си и своите възможности, защото той влиза в един труден период.

Очаквам от Румен Радев да бъде полезен президент, който ще обедини българския народ. Да бъде конкретен, точен и толерантен, завърши Султанка Петрова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар