петък, 12 февруари 2016 г.

Уволнението на шефа на „Социално подпомагане“ - Търговище е правилно

Благодарение усилията на социални работници, биологични и приемни родители, неправителствени организации и ангажираността на д-р Султанка Петрова - народен представител от Патриотичния фронт и председател на Женската организация на ВМРО директорът на Дирекция „Социално подпомагане" – Търговище бе отстранена от длъжност и санкционирана за допуснатите от нея нарушения.

Държавната агенция за закрила на детето, към която имам редица критики по отношение на деинституционализацията и отговорността към правата на децата, най-накрая изпълни функциите си. Светлана Добрева е уволнена заради установени пропуски, нарушения и неизпълнение на задължително предписание за отстраняването им, обясни Султанка Петрова.

Приветствам решителността на ДАЗД да постави на първо място интереса на децата, изпаднали в риск, на родителите – приемни и биологични, а след това на администрацията. По време и на трите кръгли маси, които инициирах в парламента, представихме ужасяващи факти за това как чиновници злоупотребят с правомощията си, съсипвайки детски съдби, припомня депутатът от Патриотичния фронт.

Тя изразява и благодарността си към екипа на телевизия СКАТ, които дадоха гласност на проблемите в Търговище, сред които са неспазване на срокове, дискриминация, натиск и заплахи към приемни родители, двойни стандарти в процеса на реинтеграция на децата, липса на взаимодействие. Сигнали срещу действията на служителите от ДСП са постъпили и от биологични родители, несъгласни с работата по реинтеграция на деца в биологичната им среда, както и при тежки родителски конфликти.

Материал по темата, излъчен през юли 2015 г., може да гледате тук >>>, а разказите на потърпевшите тук >>>.

1 коментар:

 1. Добро утро,
  Ние правим заеми от 10.000,00 евро до 5.000.000,00 евро на всички
  хората и компаниите, които се интересуват.
  Кредит, обезпечен от моята банка.
  Кажи ми, индикатор на интереса си.
  Цифра заявка?
  Амортизация?
  Благодаря ти: wilson.josue1947@gmail.com

  ОтговорИзтриване