четвъртък, 11 февруари 2016 г.

Всички членове на КЗД да са с юридическо образование

Видео
Адвокатите, съдиите и прокурорите, които работят по дела за упражнена дискриминация, трябва да преминават специализирано обучение. Членовете на Комисията за защита от дискриминация и подпомагащият ги експертен състав трябва да бъдат с юридическо образование.

Тези свои предложения аргументира в ефира на телевизия „Евроком“ народният представител от Патриотичния фронт и председател на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова.

Промени в Закона за защита от дискриминация пък ще осигурят по-ефективна защита правата на гражданите, регламентирани и от Конституцията, поясни Петрова, която бе и инициатор на тематична кръгла маса с участието на експерти.

Петрова обяви, че ще бъде и инициатор на създаване на концепция с промени за работата в Министерство на труда и социалната политики и в Държавната агенция за закрила на детето.

Народният представител информира, че след едногодишна битка, откакто работи по проблемите на правата на децата в риск, вече е налице отстранено и санкционирано длъжностно лице, нарушило закона – шефът на Агенция „Социално подпомагане“ – Търговище.

Петрова адмирира действията на ДАЗД, която най-после е влязла в ролята при гарантиране правата на децата. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар