петък, 29 януари 2016 г.

Здравната система е на хората, а не на управляващите

Видео

Когато има отклонение от управленската програма, ПФ не пести критики


Да се иска вот на недоверие към правителството заради сектор здравеопазване е несериозно. Не е възможно проблеми, трупани 25 години, да се разрешат с магическа пръчка.

Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ по БТВ народният представител от Патриотичния фронт, член на Комисията по здравеопазване и председател на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова.

Преди година Патриотичният фронт декларира подкрепата си и за правителството и за програмата за управление на страната, в това число и за Министерство на здравеопазването. През това време не сме пестили критиките си, когато има отклонение от предварително поетите ангажименти, поясни Петрова.

Тя определи като реформи в правилната посока политиките, водени от здравния министър Петър Москов, по отношение на работата на Спешната помощ и въвеждането на здравните пакети.

В основния пакет са заложени заболяванията, свързани с майчиното и детското здравеопазване, тук са всички социално значими заболявания, посочи депутатът от ВМРО.

Петрова допълни, че е спекулация да се твърди, че ще има пациенти, които се нуждаят от лекарска грижа, а няма да я получат. Тя обвини колегата си от БСП Жельо Бойчев в подвеждане на българските граждани.

Когато случаят е спешен, ще се действа веднага. Ако състоянието на пациента позволява да се отложи медицинската интервенция, то ще се изчака, но без това да се застрашава живота и здравето му. В цяла Европа има листи с чакащи, обясни промените Петрова.

Според нея, когато се предлагат разумни предложения, те трябва да се обсъждат между политическите сили в парламента.

Здравната система е на всички нас, независимо кое правителство управлява днес. Ние трябва да се обединим, за да направим здравната система в България работеща и да върнем доверието в нея, завърши депутатът от ВМРО.

Няма коментари:

Публикуване на коментар